Home » Contact

Contact


* Verplichte velden

Naam*

E-mail*

Telefoon*

Bericht*

Vul afbeelding tekst in*

Antibiotica en resistentie bacteriën

Antibiotica en resistentie bacteriën - Colloidaal Zilver & Colloidaal Goud

Er is meer kennis over antibiotica nodig! Iedereen zou moeten weten wanneer deze geneesmiddelen, die bacteriën bestrijden, wel of niet helpen, hoe het gebruik ervan kan worden voorkomen en hoe resistentie kan worden tegengegaan. Steeds meer bacteriesoorten worden ongevoelig voor antibiotica door onzorgvuldig en overmatig gebruik ervan! Daardoor kunnen ziektes die nu nog makkelijk zijn te genezen, zoals blaas- of longontsteking, weer levensbedreigend worden.

Antibiotica en resistentie bacteriën - Colloidaal Zilver & Colloidaal Goud

Antibioticaresistentie staat hoog op de agenda van de Europese Unie. Het te snelle gebruik van antibiotica zal moeten worden verminderd. Ook moeten er alternatieven voor antibiotica komen. Er vallen in Europa elk jaar ongeveer 25.000 doden door antibioticaresistentie en is er sprake van miljarden euro's aan vermijdbare zorgkosten, die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door extra ligdagen en maatregelen om patiënten in isolatie te verplegen. De bevolking en beroepskrachten moeten ervan worden doordrongen hoe urgent het probleem is. Wereldwijde samenwerking is nu van het grootste belang op het gebied van gezondheidszorg, veterinaire (dieren) zorg en milieu.

Antibiotica en resistentie bacteriën - Colloidaal Zilver & Colloidaal Goud

Vooral ouderen krijgen te vaak en teveel antibiotica. Een op de vier antibioticakuren in verpleeg- en verzorgingshuizen wordt onnodig voorgeschreven, onder andere omdat bewoners vaak zelf niet goed in staat zijn om aan te geven waar ze last van hebben. Gevaarlijk; antibioticagebruik leidt op den duur tot resistentie, waardoor patiënten helemaal niet meer beter worden als zij een infectie hebben. Dat stelt Laura van Buul van het VU medisch centrum in haar promotieonderzoek.

Antibiotica en resistentie bacteriën - Colloidaal Zilver & Colloidaal Goud

Infectieziekten zoals blaasontsteking en longontsteking komen veel voor bij bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen en worden meestal behandeld met antibiotica. Het gebruik van antibiotica leidt tot antibioticaresistentie, wat betekent dat bacteriën die infecties veroorzaken niet meer reageren op de antibiotica. De patiënt wordt dan niet beter.

Antibiotica en resistentie bacteriën - Colloidaal Zilver & Colloidaal Goud

Nederland heeft het overmatig gebruik van antibiotica in de veehouderij de afgelopen 5 jaar al met 58 procent teruggedrongen, maar wil volgend jaar een reductie van 70 procent hebben bereikt. Overmatig gebruik van antibiotica in de veehouderij kan ertoe leiden dat mensen er resistent voor worden.

Diagnose

Diagnose - Colloidaal Zilver & Colloidaal Goud

Wanneer moet ik antibiotica gebruiken? Antibiotica helpen niet tegen infecties die zijn veroorzaakt door virussen, zoals bij griep of verkoudheid. Antibiotica werken alleen bij bacteriële infecties. Alleen een arts kan de juiste diagnose stellen en bepalen of antibiotica nodig zijn. Gebruik daarom alleen antibiotica wanneer ze zijn voorgeschreven door een arts en volg de aanwijzingen voor het juiste gebruik. Op deze manier is de kans op resistentie kleiner en blijven antibiotica langer werkzaam.

Kracht

Kracht - Colloidaal Zilver & Colloidaal Goud

Wees bewust van je keuzes bij wat je voelt en bij je past. Intergreer je keuzes in je dagelijkse structuur en menselijk bestaan. Stimuleer je eigen gezondheid en ervaar haar als belangrijk en waardevol. Ervaar levenslust! Is het iets vanzelfsprekends, komt het aanwaaien? Neem zelf verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid zowel lichamelijk als geestelijk, elke dag! Stimuleer je prachtige lichaam en haar weerstand, blijf ze onderhouden, Door zelf je verantwoordelijkheid hierin te nemen, vergroot je niet alleen je autonomie, maar kom en blijf je ook meer in je 'Kracht' staan.